Trainers Clinics van FAST Academy

 

 

Beste allemaal,

 

Evenals vorig jaar organiseert FAST Academy onder de bezielende leiding van Jacek Ziemba weer een aantal clinics die door de nevobo geaccrediteerd zijn voor VT2 en VT3.

 

Verschil met vorig jaar is dat de clinics geheel gericht zijn op de praktijk. Geen voorbereidende theorie, maar direct de zaal in!

 

De clinics vinden niet meer plaats op de zondag, maar op 3 vrijdagavonden en wel van 19:00 - 21:00 uur.

* 17 januari 2020 - middenaanval

* 13 maart 2020 – receptiepass aanval

* 24 april 2020 - individuele training

 

Voor leden van Flamingo’s en Activia worden de clinics betaald door de eigen vereniging. Voor deelnemers van andere verenigingen wordt per keer een bedrag van 10 Euro gevraagd.

 

Ben je geinteresseerd in een van deze clinics, meld je aan en stuur een mail naar: fastclinic@fastacademy.nl

 

 

TRAINING van MIDDENAANVALLER
(vrijdag 17-01-2020 / 19:00-21:00 uur - Activiahal)


Volleybal is een teamsport waar de individuele kwaliteiten van spelers zeer bepalend zijn voor het eindresultaat.

Een goede middenspeler kan door zijn/haar inbreng van grote meerwaarde zijn voor zijn/haar team.
Wat zijn de leerlijnen en wanneer ga je daarmee starten?

Waar moet je op letten en wat is belangrijk in de training van middenaanvaller? Is een dergelijke specifieke training überhaupt nodig en zo ja; hoe doe je dat dan en is er daarbij een verschil tussen de aanpak bij mannen en vrouwen?

Met deze en andere vragen gaan wij in deze praktijk-clinic aan de slag. Wij laten onze visie zien op de training van middenaanvaller met de daarbij behorende aandachtspunten.

 

 

RECEPTIE-PASS en AANVAL
(vrijdag 13-03-2020 / 19:00-21:00 uur - Activiahal)


Hoe belangrijk is de eerste actie in een rally en welke relatie heeft dat met het winnen of verliezen daarvan? Welke factoren bepalen deze eerste actie in het volleybal? Hoe moet je omgaan met alle informatie en deze toepassen in je training? Wat is je visie als gaat om de receptie-pass en aanval? Dit is een zeer interessant onderdeel voor elke volleybaltraining op elk niveau.

Onze praktijk-clinic behandelt verschillende leerlijnen in het trainen van de receptie-pass en het maken van de eerste actie. Wij gaan kijken naar verschillende mogelijkheden om de eerste actie goed uit te spelen en wat daarvoor verder nodig is.

 

 

RANDOM TRAINING of SPECIFIEKTRAINING
(vrijdag 24-04-2020 / 19:00-21:00 uur - Activiahal)


Met betrekking tot dit onderwerp zullen er net zoveel meningen zijn als trainers. Toch willen we allemaal hetzelfde; namelijk het team dat we trainen zo goed mogelijk voorbereiden op de competitie en om daarin zo hoog mogelijk te eindigen.

Maar hoe doe je dat nu? Hoe bereik je jouw doelen en zorg je dat spelers zich steeds technisch blijven ontwikkelen?
Doe je dat door het geven van baltraining of ga je individueel werken afhankelijk van de functie in het veld?  Hoe pas je deze aspecten in je praktijk toe en zorg voor een hoogwaardige training?

Een grote uitdaging voor elke trainer!

Wij willen laten zien dat een specifieke/ individuele training de technische ontwikkeling van het team en de verdere voorbereiding op de competitie niet in de weg staat. We laten zien wat de voordelen van zo’n training zijn en waarmee je rekening moet houden als je ermee begint.

 

 

 

FAST ACADEMY

onderdeel van:
FAST  Volleybal

Flamingo`s Activia
Het Eredivisie volleybalteam

FAST Academy Secretariaat:

Hanenspoor 22,

5845 GJ Sint Anthonis

info@fastacademy.nl