SPORTERS/ Mini`s niveau 5 en 6

FAST Academy maakt de ruimte voor de jonge jeugdspelers van mini’s niveau 5 en 6

 

Om een echte topper te worden moet je lang, veel en intensief trainen. Daarnaast is talent natuurlijk heel erg belangrijk. Dat heeft echter niet iedereen in gelijke mate. Maar, veel valt te compenseren met ambitie, motivatie, discipline en goed en gericht trainen.

Al 3 seizoenen kon de B- en C-jeugd bij FAST Academy terecht voor aanvullende trainingen. FAST Academy wil nu ook de jongere jeugd de mogelijkheid bieden om in te stromen en daarom maken wij vanaf september a.s. een nieuwe stap door ruimte te bieden aan de opleiding van mini’s 5 en 6.

Wij vinden het belangrijk om de huidige jeugdopleiding breder aan te bieden en een nieuwe vorm van talentontwikkeling en talentidentificatie op een jongere leeftijd toe te passen, waarbij het er om gaat dat elk kind kansen krijgt het optimale uit zichzelf te halen.

Onder deskundige begeleiding maken onze sporters kennis met sportcultuur en wordt er gewerkt aan alle factoren die een belangrijke rol spelen binnen het volleybal en jeugdontwikkeling.
Naast volleybaltrainingen worden ook andere vormen van beweging aangeboden met accenten op o.a. motoriek, coördinatie en wendbaarheid. Een jonge sporter beschikt natuurlijk nog niet over alle topsporteigenschappen, maar het is wel een steun in de rug om te weten waar je naar toe kunt werken om een topper te worden. Daarbij spelen houding, motivatie en discipline ook een grote rol.

Sporthouding

De volleybaltopper gedraagt zich top!! We bereiden je voor op een niveau hoger dan dat je nu speelt.

Hierbij hoort een juiste sporthouding. Reeds vanaf de mini’s wordt geleerd wat dit betekent. Bij de minijongens en mini-meiden zijn motivatie en discipline heel belangrijk.

Motivatie

Het beste uit jezelf willen halen, het hoogst haalbare willen bereiken. Dat uit zich onder meer door de inzet, doorzettingsvermogen en concentratie tijdens de trainingen en de doelen die je jezelf stelt.

Discipline

Soms moet je voor je sport iets laten of juist iets doen. Daar heb je discipline voor nodig. Hierbij is het van groot belang om alle afspraken die gemaakt worden na te komen, zowel binnen als buiten de training en wedstrijd.

 

Denk je dat jijzelf, je zoon/dochter, vriend/vriendin of teamgenootje het geweldig zou vinden om te groeien in het volleybal? Neem contact op met ons en meld je zo snel mogelijk aan voor de selectietraining in september (nadere berichten hierover volgen na inschrijving). De exacte trainingstijden zijn nog niet bekend, maar FAST Academy traint op de zondagochtend en de kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid, net als afgelopen seizoen, 275 Euro bedragen voor 22 trainingen.

FAST (Academy) wil regionaal aan deskundigheidsbevordering doen. Aan de verenigingen die kinderen “leveren” aan FAST Academy willen wij een tegenprestatie leveren. In overleg zal voor de trainers een gratis clinic verzorgd worden.

Het inschrijfformulier downloaden

 

 

FAST ACADEMY

onderdeel van:
FAST  Volleybal

Flamingo`s Activia
Het Eredivisie volleybalteam

FAST Academy Secretariaat:

Hanenspoor 22,

5845 GJ Sint Anthonis

info@fastacademy.nl