HOME / Over Ons

Welkom!

 

Met trots kijk ik naar FAST volleybal en naar FAST Academy.  Het volleybalopleidings-centrum voor alle volleybaltalenten in het Land van Cuijk en Noord Limburg.

Het initiatief dat door veel mensen en organisaties gesteund werd, is in september 2017 officieel van start gegaan en zette zijn deuren voor sportende kinderen open.

Doelstellingen

Het primaire doel van FAST Academy is dat de deelnemende kinderen plezier beleven en voldoening krijgen tijdens de trainingen, én door de sport- en fysieke activiteit een unieke vrijetijdsbesteding hebben.

Het tweede doel is een regionaal opleidingscentrum zijn voor volleybaltalenten en volleybalkader, met uitstroom naar het niveau van de Eerste Divisie,Topdivisie en Eredivisie.

 

We hebben volleybal in ons hart gesloten en een groot deel van ons leven staat in de teken van deze prachtige sport. Dankzij de ruime ervaring -opgedaan in binnen- en buitenlandse volleybalorganisaties- wil FAST Academy alle jonge sportfanatieke kinderen laten zien dat zij een prachtig avontuur kunnen ervaren wanneer ze hun leven met sport combineren. FAST Academy wil ouders en kinderen laten zien hoe sportplezier in het onderwijsproces helpt en de psychomotorische ontwikkeling van kinderen stimuleert. Concurrentie en samenwerking in een groep zijn kenmerken die in latere levensfasen zo wenselijk zijn.


FAST Academy heeft een solide onderwijsbasis. Wij werken met opgeleid kader op basis van materialen en een systeem dat is ontwikkeld door Nevobo en Europese vooruitlopers op gebied van volleybalontwikkeling en opleiding. Wij willen graag met Europese standardnormen werken en van daar uit de kinderen verder laten ontwikkelen en opleiden.

 

We bieden continuïteit in de opleiding en stapsgewijze ontwikkeling, die gaat leiden tot volledige volleybalopleiding van onze sporters.

Het is aan ons, volwassenen, om verantwoordelijkheid te dragen voor het promoten van het idee van sport onder de kinderen. Vanuit onze ervaringen als spelers, trainers, voelen we professioneel meer verantwoordelijkheid voor het lot van het nationale volleybal, dus laten we het project FAST Academy uitvoeren onder het motto:

 

Meer bewegen en sport kan mijn leven een stijl geven’

 

FAST ACADEMY

onderdeel van:
FAST  Volleybal

Flamingo`s Activia
Het Eredivisie volleybalteam

FAST Academy Secretariaat:

Hanenspoor 22,

5845 GJ Sint Anthonis

info@fastacademy.nl