HOME / FAST Volleymania

Kenmerken van het moderne volleybal zijn o.a. snelheid, kracht en adequaat reageren onder snel wisselende situaties. Trainers zullen hierop in toenemende mate moeten inspelen. Naast de “traditionele” elementen in ons curriculum willen wij als FAST Academy inspelen op deze kenmerken. Het samenwerken met collega-verenigingen is onderdeel van de doelstellingen en daarom hebben wij het idee opgevat om een toernooivorm op te zetten die past binnen de steeds dynamischer wordende volleybalwereld en stimuleert beter de ontwikkeling / opleiding van de “jonge moderne” volleybalspeler.

Een kleinere ruimte, minder spelers om je heen en het ontbreken van een vaste rol vraagt spelers om goed te anticiperen op snelle veranderingen en het nemen van snelle beslissingen bij toenemende vermoeidheid. Deze eigenschappen kunnen in de toekomst het verschil tussen winnen en verliezen maken. Sport is per definitie competitief en het maakt niet uit of het om loopwedstrijd, voetbal of volleyballen gaat. Iedereen wil van elkaar winnen! Winnen en verliezen staan in sport heel dicht bij elkaar. Naast bevordering van technische en tactische waardigheden traint FAST VOLLEYMANIA ook een mentaal aspect. Het kind leert zo beter met emoties van winnen en verliezen en met druk omgaan. Dat zal allemaal aspecten die passen bij een winnaarsmentaliteit. Dit alles maakt deze spelvorm tot een vorm van gedifferentieerd leren.

De door ons gekozen opzet komt niet helemaal uit de lucht vallen. Deze is namelijk al succesvol gebleken in de grote volleyballanden zoals Italië en Polen. Deze landen bewijzen al jaren lang hun grote waarde in volleybalontwikkeling en opleiding. Een goed opgezet opleidingsprogramma en –structuur werpen hun vruchten af, en we leren graag van de besten.

 

Ons 4 tegen 4 toernooi die op het veld van 7m x 14m gespeeld wordt, vormt ideale voorbereiding voor echte wedstrijden en competities. Elk team bestaat er uit maximaal 6 spelers (incl. 2 reserve spelers).  Er mogen ook gemengde teams zijn waar maximaal 2 jongens ingeschreven staan. Alle informaties over spelregels en opzet van het toernooi zelf kun je in downloaden via de onderstaande link. 

We raden jullie aan je teams snel in te schrijven en meedoen met deze volleybalfeest. Dag die zij niet gauw vergeten!

Toernooi informaties:  klik hier

Voor online inschrijving: klik hier

Inschrijfformulier downloaden: klik hier

 

FAST ACADEMY

onderdeel van:
FAST  Volleybal

Flamingo`s Activia
Het Eredivisie volleybalteam

FAST Academy Secretariaat:

Hanenspoor 22,

5845 GJ Sint Anthonis

info@fastacademy.nl